Makelaars en meer

Sinds ik begon als zelfstandig makelaar, heb ik al vaker de vraag gehad: waar moet ik nu op letten, wanneer ik een keuze maak voor een makelaar?

De meeste mensen vragen namelijk al heel snel naar: Wat kost het?

Makelaars zijn wat dat betreft vervelende mensen. Wanneer je ons op de man af vraagt wat onze dienstverlening kost, krijg je eigenlijk nooit een direct antwoord. Daar is natuurlijk wel een reden voor, want de kosten hangen namelijk ook af van de diensten die worden afgenomen.

Maar aan de andere kant komt het toch vaak op hetzelfde neer: je betaalt opstartkosten en courtage van een bepaald percentage over de verkoopprijs.

De vraag die ik veel interessanter vind is: waarom kies ik voor de ene makelaar in plaats van voor de andere? Want uiteindelijk gaat het er toch om dat je huidige huis zo goed mogelijk verkocht wordt. Weegt een iets lagere courtage wel op tegen misschien enkele duizenden euro’s in de uiteindelijke verkoopprijs.

Dus waarom kies je voor een makelaar?

Heel belangrijk is het kennismakingsgesprek: heb je het idee dat de makelaar alles in het werk wil stellen om je huis te verkopen? Luistert hij serieus naar het verhaal en geeft hij of zij jou het gevoel je huis echt op waarde te schatten en niet als het zoveelste projectje?

En, zeker zo belangrijk, of nog belangrijker, is dat er tijdens de verkoop goed gecommuniceerd wordt. Krijg je inzage in wat er gebeurt? Vertelt de makelaar na afloop even hoe een bezichtiging is gegaan? En als jouw huis iets minder makkelijk verkoopt, komt hij dan met suggesties om aandacht te blijven trekken? En tot slot: wat heeft de makelaar te bieden buiten zijn eigen diensten om?

Zo kun je voor jezelf een overzicht maken van de zaken die voor jou belangrijk zijn en waarvan je merkt dat die beter of slechter vertegenwoordigd zijn bij de desbetreffende makelaar.

Vrijwel alle makelaars doen altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek. En wat ze ook adverteren, ook doen ze dan gratis een waardebepaling voor je huis!

Als je een begin maakt met plannen voor het verkopen van je woning, loop gewoon eens binnen bij een makelaarskantoor (bijvoorbeeld dat van ons) en stel concrete vragen. De makelaar beantwoordt ze graag.

Succes met de verkoop!

Jaco den Hollander

50%

Plan jouw afspraak

Laat je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk terug.

whatsapp